معرفی دستگاه ها

سمپلر

سمپلر یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین ابزار ها در اکثر آزمایشگاه می باشد، که به منظور برداشت و انتقال حجم معینی از مایعات و محلول های مورد نظر به کار می رود.

 سمپلر در برخی موارد میکروپیپت هم گفته می شود به دو دسته ثابت و متغیر دسته بندی می شود.هر کدام از این سمپلر ها به صورت تک کاناله و چند کاناله موجود می باشند.  در انوع سمپلر ثابت که فقط حجم معین و تعیین شده ای را جابجا می نماید و سمپلر متغیر که قابل استفاده بر روی حجمی بین کمترین و بیشترین حجم تعیین شده می باشد و سمپلر چند کاناله بصورت همزمان و یکجا در رک ها بکار گرفته شوند.

چگونگی کار با سمپلر

اساس کار سمپلر یا میکروپیپت ها مکانیکی بوده  و  به صورت دستی انجام می گیرد. و با نیروی دست عمل مکش و تخلیه انجام میگیرد،  که این عمل نیازمند مهارت و تجربه است، زیرا اینکار باید به آرامی و مهارت صورت گیرد در غیر اینصورت عملکرد دستگاه دچار مشکل شده و باعث ایجاد اختلاف بین حجم کشیده شده و حجم تعیین شده زیاد باشد.

کارکرد سمپلر ها از لحاظ فنی دارای دو دسته می باشد. در نوع اولی که اکثر سمپلرها را شامل می شود بصورت جابجایی هوا است بگونه ای که فضای بین پیستون و مایع مورد نظر هوا وجود دارد و با جابجایی هوا سمپلر کار می کند و در نوع دوم پیستون مستقیما با مایع در ارتباط می باشد که برای کار با محلول های غلیظ با ویسکوزیته بالا ساخته می شوند. حجم های تعیین شده برای سمپلرها بسته به برندهای مختلف بین 0.1 تا 10000 میکرولیتر می باشد.

اجزا و عملکرد های متفاوت سمپلر ها:

پیستون: این بخش از سمپلر به منظور  جهت برداشت و تخلیه مایعات به کار می رود.

خارج کننده سرسمپلر:  به شکل دکمه ای در بالای بدنه سمپلر  قرار دارد  و جهت خارج کردن سرسمپلر به کار می رود.

تنظیم کننده حجم  : این بخش در سمپلرهای متغیر طراحی شده است که با یک پیچ  و چرخش آن مقدار حجم مورد نظر مایع را تنظیم می کند.

نمایشگر حجم  : با چرخش پیچ تنظیم کننده حجم ، مقدار حجم مورد نظر در قسمت پایین تر و روی صفحه ای نمایش داده می شود .

بدنه سمپلر  : این قسمت با ایجاد خلا در لوله‌های درون آن، حجم مشخصی از مایعات را می تواند جا به جا کند.

سر سمپلر:  بخشی است  که سرسمپلر بر روی آن نصب می‌شود.

روش های  نگهداری سمپلر:

به صورت دوره ای شامل شستشو و کنترل کیفی سمپلر، شستشو دو بار در سال و قبل از انجام مراحل کنترل کیفی می باشد که شستشوی قطعات داخلی نیز باید طبق روش مندرج در راهنمای سمپلر انجام می شود. دقت شود که بعد از شستشو باید با مقدار کمی روغن ، سمپلر روغن کاری شود. به صورت روتین سمپلرها هر روز و هر زمان بعد از استفاده باید با الکل 70درصد و آب ژاول 10درصد تمیز شود و  زیر هود در معرض uv قرار بگیرد.

خرید سمپلر مناسب و با کیفیت

  • از برنده های معتبر و معروف در بازار استفاده شود. هر چند هزینه اولیه خرید برندهای خوب بالا بوده اما طول عمر و کارایی بالاتری در مقایسه برندهای ضعیف و تقلبی دارند.
  • سمپلر قابل اتوکلاو باشد.
  • دارای گواهی کالیبراسیون شرکتی باشد.
  • برای آزمایش های مهم و حساس از سمپلر ثابت به دلیل بالا بودن دقت نسبت به سمپلر متغیر به کار گرفته شود.
  • کمپانی سازنده استانداردهای بین المللی برای تولید سمپلر را داشته باشد و کد رنگ های استاندارد برای استفاده از سرسمپلر مناسب را دارا باشد.
  • از خدمات پس از فروش و تامین قطعات در صورت خرابی توسط سازنده یا فروشنده اطمینان حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *